"Have I not commanded you?" Rillingen over mijn rug.
Voorblad van Briefing van Rumsfeld aan Bush, met bijbelcitaat als persoonlijke noot: "Have I not commanded you?" Rillingen over mijn rug. Klik voor de volledige slideshow op bovenstaand plaatje.

Het is een beetje ondergesneeuwd in het nieuws de afgelopen weken, maar verdient nog wat speciale aandacht. Amerikaans Minister van Defensie Rumsfeld gaf President Bush zijn dagelijkse briefing over Irak met een toepasselijk citaat uit de bijbel op het voorblad. Een pentagon-medewerker verzamelde deze voorbladen en GQ publiceerde ze.

Schaamteloze taal van Rumsfeld, terwijl de VS op dat moment in alle toonaarden aan het ontkennen was dat er een kruistocht gevoerd werd. Opvallende taal ook uit de mond van Rumsfeld, omdat hij niet persé bekend staat om zijn openlijke geloofsbelijdenis. Manipulatieve zet van Rumsfeld tegenover een (goed)gelovige Bush? Of toch echt een oprechte kruistocht?