Ook Google mengt zich in de download industrie. Een goed teken, zo langzamerhand zal blijken dat alle doemscenario’s van Stichting Brein gewoon onzin gaan blijken.

Vroeger kostte het moeite om een Grammofoon (zoals de directeur van Buma/Stemra het nog steeds noemt!) van artiest naar producent naar consument te krijgen. Heel veel gedoe met het maken van platen, transport naar heel het land, en dan winkels exploiteren die ze verkochten. Vandaag kan dat een stuk simpeler. Artiesten als Radiohead, KLF, David Bowie en tal van anderen kunnen al tijden zonder al deze tussenstappen en publiceren zelf online.

Apple maakt al sprongen vooruit met de iStore, maar de prijzen zijn nog veel te hoog. Ze zijn nagenoeg even hoog als in de tijd van de oude systemen, terwijl de kosten ontzettend omlaag zijn gegaan. Het is tijd dat de rest van de industrie ook meekomt. Een concurrent als Google op deze markt zou dan ook erg gezond zijn!