Begin je net?

Er zullen altijd spelers zijn die beweren dat ze je tijdens het spel het best kunnen uitleggen hoe het werkt. Bereid je voor de zekerheid toch maar voor. Het zou kunnen dat ze liegen.

De regels van Diplomacy zijn eigenlijk heel simpel. Je kunt ze nalezen op Wikibooks of je kunt het originele rulebook (pdf) van Avalon Hill downloaden. Maar als je liever kijkt en luistert is er altijd wel een YouTube tutorial. (Of twee.)

Ben je toch echt meer iemand die leert door het te doen? De Android app Conspiracy heeft wel een aardige tutorial. De website backstabbr.com heeft een sandbox waar je wat dingen in kunt uitproberen. En als je denkt dat je er echt klaar voor bent kun je eerst nog een potje spelen tegen bots op webdiplomacy.net. (De bots onderhandelen niet. Maar je kunt wel oefenen met tactiek. En met verliezen.)

Je bent nooit klaar voor je eerste spel. Maar nu weet je in ieder geval hoe je je kunt voorbereiden.

Heb je nog een andere tip voor beginnende spelers? Waar heb je zelf veel aan gehad toen je begon? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *