Diplomatiek leesvoer

Diplomaten praten graag. Diplomaten schrijven ook graag. Het spel wordt van oudsher graag per brief gespeeld. En tegenwoordig per mail of app. Praten en schrijven doen die diplomaten niet alleen in het spel maar ook over het spel. Hier zijn een aantal internet bronnen die google je misschien niet meteen voorschotelt. Het is het topje van de ijsberg. Dus reageer hier onder vooral met bronnen die ik niet ken en waar je veel plezier aan beleeft.

Laat ik beginnen met The Briefing. Een wekelijkse update van wat er allemaal speelt in de diplomacy wereld. Voor iedereen die zich wil verdiepen in diplomacy en op de hoogte wil blijven van de actuele toernooien stuurt de samensteller elke week trouw een mail rond. Een aanrader wat mij betreft.

Er zijn twee e-zines die onregelmatig verschijnen: Diplomatic Pouch en Diplomacy World. Dit zijn de traditionele informatiebronnen van de internet-diplomaat.

Voor de liefhebber van ingescand papier en de echte dip-archivarissen onder ons is er het Postal Diplomacy Zine Archive. Schrik niet: het zijn heel wat blaadjes om door te nemen. Maar het artikel dat je zoekt staat er vast tussen.

Tegenwoordig beginnen mensen blogs in plaats van blaadjes. Brother Bored schrijft bijvoorbeeld heel goed leesbare artikelen die je kan gebruiken om beter te worden. Of vlogs. Zoals die van Dance Scholar.

En voor oeverloos geouwehoer over diplomacy moet je je natuurlijk aanmelden voor de diplomacy podcast. Diplomacy Games.